FacebookTwitterLinkedin

Werktekeningen

Voor een overzicht van alle werktekeningen klinkt u hier.

Type bestanden

Bestanden kunnen worden aangeleverd in de volgende bestandsformaten: PDF, JPEG, TIFF. Voor drukwerk ontvangen wij graag PDF bestanden (inclusief snijtekens en 3mm overlap).

We wijzen u erop dat alle bestanden met ingesloten lettertypes of met alle tekst in outlines/contouren moeten worden aangeleverd. Indien u grote bestanden wilt versturen raden wij aan om gebruik te maken van: www.wetransfer.com.

Bij het aanleveren van een bestand gaat onze voorkeur uit naar een (certified) PDF. Indien u afbeeldingen gebruikt, raden wij een resolutie aan van (minimaal) 300dpi voor regulier drukwerk en 150 DPI voor grootformaat drukwerk (spandoeken, canvas e.d.). Omdat dit niet in alle gevallen mogelijk is, hanteert Copycentre een minimale resolutie van 150dpi. De afdruk wordt mogelijk onscherp bij een lagere resolutie dan 150dpi; In de meeste gevallen is dit in het ontwerp reeds zichtbaar. Indien u uw bestand toch met een lagere resolutie dan 150dpi aan wilt leveren, dan is het mogelijk om uw bestand vrij te geven, alhoewel wij dit ten zeerste afraden.

De volgende producten kunnen standaard op 150dpi aangeleverd worden, dit in verband met de druk-/printtechniek en het uiteindelijke formaat;

  • Vlaggen
  • Canvas
  • Spandoeken
  • Textielframes
  • Stickervinyl
  • Foam/forex/foam/dibond/trespa
  • Beurs- en presentatiewanden
  • Makelaarsborden/raamborden
  • Banners (x-banners, l-banners, roll-up banners)

Bestanden aanleveren volgens onze werktekeningen

Onderaan elke productpagina vindt u de werktekening van het betreffende product. In deze werktekening wordt duidelijk uiteengezet hoe uw bestand aangeleverd dient te worden, en wat de afloop moet zijn (extra veiligheidsmarge rondom uw document, wat tijdens het drukproces weggesneden wordt). Het is belangrijk bestanden conform de specificaties in onze werktekeningen aan te leveren, om teleurstellingen te verkomen.

Datacontrole

Bent u niet 100% zeker van de opmaak van uw drukwerk? Kies dan atijd datacontrole. Wij controleren uw bestanden en geven u terugkoppelingen welke zaken aangepast dienen te worden, in het geval van verkeerde opmaak. Zo hebt u de garantie dat uw drukwerk op de juiste manier wordt afgedrukt.

Kleurechtheid

Beeldschermkleuren kunnen afwijken van de kleuren die u aanlevert in uw digitale bestanden. Kalibratie van uw monitor en de gebruikte software bepalen de weergave van kleuren op uw monitor. Werkt u frequent met drukwerk, en wilt u elk verschil uitsluiten, dan kan het voordelen hebben met kleurwaaiers te werken.

Kleurenmodus CMYK

CMYK (geen RGB) . Wanneer bestanden in een andere kleurenmodus als CMYK worden aangeleverd, en door ons moeten worden omgezet, zijn eventuele kleurverschillend voor risico van de opdrachtgever.

Pantone

Copycentre biedt bij briefpapier, visitekaartjes en enveloppen ook de mogelijkheid aan van het drukken in Pantone(PMS)kleuren. In dit geval geldt uiteraard dat de bestanden in Pantonekleuren moeten worden aangeleverd. De kleuren dienen gedefinieerd te zijn met de gewenste Pantone kleurnummers. Deze kleurnummers laat u onderdeel uitmaken van de bestandsnaam van het bestand dat u upload.

PDF bestanden

Wanneer u uw drukwerk in PDFformaat bij ons aanlevert, gebruik dan bij voorkeur PDFbestanden die zijn gemaakt door professionele PDF-creators. Bijvoorbeeld Adobe Acrobat Creator, Adobe Acrobat Distiller, Jaws PDF-Creator 3. Ook bestanden die vanuit Photoshop of Indesign zijn opgeslagen als PDF zijn geschikt. PDF bestanden die door sharewaretools zijn gemaakt, zijn niet altijd geschikt voor hoog kwaliteit drukwerk. Kies in een dergelijke geval altijd voor Datacontrole als extra veiligheid. LetterfontsLetterfonts moeten volledig worden ingesloten of omgezet naar krommen/contouren.

Spelling en zetfouten

Spelling en zetfouten worden door Copycentre niet gecontroleerd.