FacebookTwitterLinkedin

Rillen

Techniek waarbij het drukvel wordt gekneusd op de plaats van de vouw. Hierdoor verloopt het vouwen eenvoudiger. Rillen van papier wordt geadviseerd vanaf 200 grams. Copycentre.nl beschikt over meerdere rilapparaten om uw kaarten, omslagen, etc. een professionele uitstraling te geven.

Snijden

Copycentre.nl werkt uw product keurig gesneden af. Het schoonsnijden van het eindproduct gebeurt op een guillotine snijmachie, 3-snijder of trimmer.

Het eindproduct wordt (rondom) ontdaan van papier dat nodig was voor de productie van het drukwerk of printwerk.

Perforeren

Afwerkingtechniek waarbij kleine gaatjes of lijntjes in het papier worden gestanst, deze vergemakkelijken het scheuren van het papier of karton.  Tevens wordt perforeren gebruikt om gaten in papier te maken passend voor ordner mappen en inbindsystemen.

Nieten

Losse vellen papier, folders of brochures voorzien van een metalen nietje. Deze nietjes kunnen vanaf een strip met voorgevormde nietjes gebruikt worden of ze worden op de machine gevormd van een rol hechtdraad.

Er bestaan verschillende soorten nietjes.
- platnieten, deze worden gebruikt om een stel losse blaadjes aan elkaar te bevestigen
- gehecht gebrocheerd, de brochures worden in de rug voorzien van 1 of meerdere nietjes (meestal 2)
- gehecht gebrocheerd met oognietjes

Lijmen

Koplijmen of zijbelijming. Wordt gebruikt voor bloklijming.

Bij zijbelijming wordt het omslag niet alleen op de rug aan het binnenwerk gelijmd, maar ook met een randje van ca. 5 mm op de eerste en laatste pagina van het binnenwerk.

Dit randje dient voor goede hechting vrij te zijn van inkt of vernis.